Currently our construction schedule is fully booked until the end of 2022. There are only a few selected lots available for sale.
For more information and pricing please contact us.

ONZE VISIE

Duurzaam wonen op Bonaire? Jazeker, dat kan op PURE 36. Bij dit nieuwe en zeer innovatieve woonproject gaan we samen met elkaar, laten zien dat hoe de toekomst van wonen en leven er uit kan zien. Wij noemen dit het L.I.F.E. principe, wat betekent: Living Intelligently with Food & Energy.

Hieronder vind je een overzicht van het gehele woon concept.

SOLAR POWERED
WOON DESIGNS

Onze Luxury Smart Homes komen elk met een solar battery energie systeem, daar we moeten leren omgaan met de natuurlijke bronnen die we hebben.

Dit betekent ook dat je geen elektriciteitsrekening meer krijgt!

EETBARE TUINEN

De tuinen rond de quub’s op PURE 36 zullen hoofdzakelijk uit eetbare planten bestaan. In de meeste tuinen rond de wereld worden veelal ornamentele planten of bomen geplaatst. Bij PURE 36 willen we praktisch gebruik maken van de ruimte, water, onderhoud en energie in de tuin. Dit doen we doormiddel van het planten van eetbare fruitbomen en ander fruit dragende planten.

WATER MANAGEMENT

Op Bonaire valt er weinig regen en is drinkwater relatief erg duur. Dit betekent voor ons bij PURE 36 dat er andere oplossingen gezocht moeten worden voor water. Watermanagement speelt een belangrijke rol in het concept.

REGENWATER

Bij PURE 36 wordt het regenwater via de daken en dakgoten naar de eetbare tuinen geleid. Via het hoogste punt loopt het regenwater dan naar de weg, waar het via de flamboyants richting de regenwater opvang dammen van Bona Bista Island Estate loopt. Geen druppel gaat verloren!

GRIJSWATER

Bij PURE 36 wordt het grijs water vanuit de badkamer douches, wasbakken en keukens afgevoerd naar de fruitbomen in de tuinen. We adviseren dan ook om milieuvriendelijke producten te gebruiken om zo te voorkomen dat het in de grond van de tuinen bij de planten terecht komt.

ZWART WATER

Bij PURE 36 zorgen we dat het zwart water terecht komt in de 3 way septic tank en deze wordt eens in de zoveel tijd leeggemaakt door een professioneel bedrijf die het dan afvoert naar het waterzuiveringsbedrijf Cloaka hierop Bonaire.

HOT SOLAR WATER

Bij Pure 36 wordt het hete water dat gebruikt wordt in de huizen, opgewarmd door zonneboilers. Dit kan dat gebruikt worden voor douchen en wassen.

REGENWATER OPVANG TANKS

Er kan optioneel gekozen worden om een regenwater opvang tank in te bouwen in het ontwerp van uw woning.

GEZUIVERD WATER

Een van de extra elementen die de Pure36 eigenaren kunnen toevoegen aan hun woningen is een water filter. Op deze manier filter je het drinkwater en wordt de kwaliteit van je drinkwater nog zuiverder.

“To become a successful entrepreneur you must have a high self imposed standard and you must stick to it. This is exactly what I learned from Roald Boom, founder of Bona Bista Island Estate. I admire his strong business sense and drive to demonstrate that a sustainable way of life is possible on the island of Bonaire.”

Danilo Christiaan, Manager Mangazina di Rei

SMART TECHNOLOGIES

Er bestaat de mogelijkheid bij PURE 36 je huis in te richten met SMART technologie. Daarbij is een keuze uit de laatste trends uit de smart technologie mogelijk. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden.

SMART LICHT

Optioneel toe te voegen en te installeren in de quub huizen om zo de licht ambiance binnen je woning te managen vanaf je smart devices.

SMART ALARM

Optioneel toe te voegen en te installeren om zo je veiligheid en overzicht te managen vanaf je smart devices.

SMART SLOTEN

Optioneel toe te voegen en te installeren in de quub huizen om een persoonlijk toegang te geven aan je woning, inclusief het overzicht van wie, wanneer en door wie de sloten in het huis zijn gebruikt.

There is a name for people who manage

energy and resources intelligently

They’re called: ’SMART PEOPLE’