Now for sale at Bona Bista:
Lots at Pure36.
Read more

ONZE VISIE

Duurzaam wonen op Bonaire? Jazeker, dat kan op PURE 36. Bij dit nieuwe en zeer innovatieve woonproject gaan we samen met elkaar, laten zien dat hoe de toekomst van wonen en leven er uit kan zien. Wij noemen dit het L.I.F.E. principe, wat betekent: Living Intelligently with Food & Energy.

Hieronder vind je een overzicht van het gehele woon concept.

SOLAR POWERED

WOON DESIGNS

Pure36 heeft geen aansluiting op het Electra netwerk en dus zijn de huizen die gebouwd kunnen worden volledig gebaseerd op een solar battery systeem. Dit betekent voor de eigenaar geen elektra rekeningen meer!

Meer informatie over welke bedrijven je zou kunnen kiezen voor solar systemen kunt u een mail sturen naar ons sales team.

EETBARE TUINEN

In Pure36 moedigen wij eetbare tuinen aan. Tegenovergesteld aan de normale beplatingen in tuinen wereldwijd. Pure36 moedigt aan om praktisch gebruikt te maken van ruimte, water, energie en kosten die gepaard gaan met tuinen. Een van deze dingen is het planten van eetbare vegetatie, zoals bijvoorbeeld fruitbomen of andere fruit dragende soorten planten.

WATER MANAGEMENT

Op Bonaire valt er weinig regen en is drinkwater relatief erg duur. Dit betekent voor ons bij PURE 36 dat er andere oplossingen gezocht moeten worden voor water. Watermanagement speelt een belangrijke rol in het concept.

REGENWATER

In Pure36 moedigen wij aan dat regenwater van de daken en terrassen naar het hoogste punt geleid word van het kavel. Van daaruit kan het regenwater heel precies geleid worden van boom tot boom door de tuin totdat het uiteindelijk terecht komt in de regenwater dammen.

GRIJSWATER

In Pure36 moedigen wij aan het grijs water afkomstig van de douches en wasbakken te begeleiden naar grotere fruitbomen. We raden aan om dan duurzame zepen te gebruiken om te voorkomen dat er giftige stoffen terecht kunnen komen in de grond.

ZWART WATER

In Pure36 wordt zwart water opgevangen in septic tanks. Dit zwart water kan worden verwijderd door verschillende bedrijven op het eiland en deze voeren dit dan af naar Bonaire ’s water purificatie plant.

 

HOT SOLAR WATER

In Pure36 moedigen wij aan eigenaren om gebruik te maken van de zon om hun water te verwarmen voor het douchen en wassen doormiddel van het plaatsen van zonneboilers.

REGENWATER OPVANG TANKS

Een extra mogelijkheid is dat eigenaren  in Pure36 extra regenopvang  tanks in hun huizen zouden kunnen plaatsen.

GEZUIVERD WATER

Een extra mogelijkheid is in Pure36 dat eigenaren aangemoedigd worden om een waterfilter te installeren in hun huizen. Filteren is een manier om het water nog helderder en schoon te maken en dus een beter kwaliteit drinkwater.

“To become a successful entrepreneur you must have a high self imposed standard and you must stick to it. This is exactly what I learned from Roald Boom, founder of Bona Bista Island Estate. I admire his strong business sense and drive to demonstrate that a sustainable way of life is possible on the island of Bonaire.”

Danilo Christiaan, Manager Mangazina di Rei

SMART TECHNOLOGIES

Er bestaat de mogelijkheid bij PURE 36 je huis in te richten met SMART technologie. Daarbij is een keuze uit de laatste trends uit de smart technologie mogelijk. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden.

SMART LICHT

Smart verlichting een optie bij het design van uw woning waarbij een mooie sfeer verlichting ontstaat voor het gehele huis geïntegreerd met u smart device.

SMART ALARM

Smart alarm is een optie bij het design van uw woning.

SMART SLOTEN

In Pure36 moedigen wij aan de eigenaren SMART Sloten te installeren. Deze nieuwe technieken van deurbeslag geeft u een overzicht wie en wanneer de woning opent en binnen is en dit kan bijdragen tot meer veiligheid.

There is a name for people who manage

energy and resources intelligently

They’re called: ’SMART PEOPLE’