Het kleine eiland Bonaire (een eersteklas gebied) in de zuidelijke Cariben staat bekend om zijn meer dan 80 duiklocaties. Het wordt ook erkend voor zijn inspanningen op het gebied van behoud van het mariene milieu.

Net zoals Curaçao is Bonaire een levendige mengeling van verschillende culturen. Deze zijn vooral duidelijk in de dansen van de eilanden, van de lokale simedan en bari tot de Europese wals, polka en mazurka. De nabijgelegen Caribische eilanden worden vertegenwoordigd door de rumba, carioca en merengue. Zelfs Amerikaanse jazz is populair op het eiland.

Dit geldt ook voor de keuken van het eiland. Aangezien het land van Bonaire niet vruchtbaar genoeg is om gewassen te verbouwen, komt een groot deel van de voedselvoorziening uit andere landen in het Caribisch gebied en tot in de Verenigde Staten en Europa. Het is dus geen verrassing dat Bonaire een culinair paradijs is. In feite zijn de koks van het eiland consequente winnaars in de prestigieuze Caribische culinaire competitie.

A muitos pontos turísticos e a simpatia das pessoas fazem Bonaire um dos melhores lugares sobre as Antilhas neerlandesas para imóveis para comprar. Twee van de meest succesvolle en gewilde buurten zijn Belnem en Punt Vierkant, die beide luxe villa’s aanbieden.

De huidige trend is echter de ontwikkeling van buurten met redelijker geprijsde huizen en landerijen. Makelaars overtuigen beleggers ook dat ze geld voor zichzelf kunnen verdienen als ze hun woning aan hun bezoekers verhuren. Een dergelijke situatie zou ook inkomsten genereren voor Bonaire.

kralendijk-bonaire
kralendijk-bonaire

Kralendijk, Bonaire

Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, is een schilderachtig havenstadje met mooie stranden en pastelkleurige stucwerkhuizen en -gebouwen. Het is het administratieve en commerciële centrum van het eiland, met overheids- en kantoorgebouwen, hotels, restaurants, bars en belastingvrije winkels.

Kralendijk heeft een klein museum en een aantal historische gebouwen en gerestaureerde huizen die dateren uit de 18e en 19e eeuw langs Kaya Grande Street. De hoofdstraat is ook beroemd om te winkelen.

De stad staat bekend om zijn Marine Park, dat niet alleen prachtige roze stranden heeft om in te zwemmen, maar ook bezoekers de gelegenheid biedt om sierlijke flamingo’s te zien.

Een populaire duik- en snorkelplek vlak voor de kust van Kralendijk is het onontwikkelde eiland Klein Bonaire.

Belnem

De rustige en exclusieve wijk Belnem heeft elegante villa’s aan de oceaan. Belnem ligt net ten zuiden van de internationale luchthaven Flamingo, op slechts een paar minuten rijden van Kralendijk, de hoofdstad van het eiland.

ponto-quadrado

Ponto De Praça

Punt Vierkant is een populaire woonwijk, gelegen aan de meest noordelijke punt van het dubbel koraalrifcomplex dat afkomstig is van Playa Kalki. Het is de thuisbasis van een geweldige duiklocatie met een overvloed aan hoornkoraalkolonies uit het Hoornse en het Hoornse Hoorn bij een ondiepe plank bij de boei die de pier markeert.

Het Lighthouse Beach Resort is een bekende bezienswaardigheid en populaire plek om te verblijven op het eiland. Het strand is het gebruikelijke toegangspunt voor duiken.

Sabadeco / Santa Barbara

Sabadeco is een luxe woonwijk op Bonaire, met 174 hectare grond, waaronder heuvels en kustlijn. Het was oorspronkelijk bedoeld om Santa Barbara Crowns te heten, maar werd bekend onder de afkorting van zijn ontwikkelaar, de Santa Barbara Development Company.

In Sabadeco zijn zes onderverdelingen voltooid: Crown Shores, Crown Villas, Crown Court, Crown Keys, Crown Terrace en Crown Ridges. Momenteel worden ontwikkeld Crown West, extra herenhuizen voor Crown Ridges en bungalows voor Crown Park.

Sabadeco is waarschijnlijk de enige onderverdeling op Bonaire met verlichte straten en toegangswegen en ondergrondse voorzieningen voor elektriciteit, water, telefoon en kabel.

Sabedeco ligt op slechts 10 minuten van Kralendijk en 15 minuten van Flamingo International Airport.

Bahia

De residentiële ontwikkeling van Bahia ligt op een paar minuten afstand van de Caribische Zee. Het heeft 8 vrijstaande luxe villa’s, 12 geschakelde ruime woningen en 60 appartementen met uitzicht op de waterkant.

De villa’s hebben ruime woonkamers en drie slaapkamers. Elke accommodatie heeft een eigen zwembad, een aanlegsteiger en een garage voor 2 auto’s. Alle units zijn volledig ingericht.

Rincon

Rincon is het oudste dorp van Bonaire en misschien wel het meest levendige van de vele lokale festivals die hier worden gevierd.

Er wordt gezegd dat Rincon een festival heeft voor alles, van het oogstfeest Simadan tot festivals ter ere van St. John en St. Peter tot Dia di Rincon, die de oprichting van de stad herdenkt. Zelfs marktdagen hebben hun eigen kleine vieringen.

Playa Francês

Playa Frans is een privé community van vissers langs de westkust van Bonaire. Anders dan commerciële vissers in andere gebieden die grote netten en lange rijen gebruiken, gebruiken de vissers van Playa Frans traditionele handlijnen om grote vissen te vangen.

Goto Mais

Het binnenmeer van Goto Meer is een populaire omgeving voor vogels kijken op Bonaire. Overvloedige populatie van roze flamingo’s komt hier samen om zich te voeden met garnalen. Hier kun je ook andere exotische vogelsoorten zien.

Alta Mira

Alta Mira is een pittoreske plek in de omgeving van Goto Meer, vaak gemist door zowel de lokale bevolking als toeristen.

Het heeft muren en stenen banken waar men gewoon kon zitten en genieten van een panoramisch uitzicht op de windwaartse en de luwe kanten van Bonaire terwijl het wordt opgefrist door passaatwinden.

Sorobon

Sorobon ligt in het oosten van Bonaire, tegenover Lac Bay. Het strand is beroemd om windsurfen en biedt lokale en internationale windsurfwedstrijden.

Aangezien de wateren van dit gebied ondiep zijn en de wind naar de kust waait, is het een ideale en veilige locatie voor beginners om de watersport te leren.

Sorobon Beach Resort

Sorobon Beach Resort is een naturistenresort, dus wees niet verbaasd als u naaktzwemmers op het strand ziet. De ondiepe baai is omgeven door een barrière, waardoor het een perfecte plek is om te zwemmen, windsurfen en snorkelen.

Het maakt deel uit van een natuurreservaat dat wordt beschermd door de VN Ramsar-conventie. Daarom is het milieuvriendelijk, met zonne-energie en vaste afval- en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Constructie rond de baai is niet toegestaan ​​om het inheemse leven van planten en dieren niet te verstoren.

Contato
fecho deslizante